Methodieken

holistische aanpak

Rosemarie werkt altijd vanuit de mens als geheel en hanteert daarbij meerdere methodieken. Deze onderstaande methodieken staan niet los van elkaar, maar zullen vaak naast elkaar worden ingezet om jouw klacht helder te krijgen en te behandelen. Dit wordt de holistische aanpak genoemd. 

opzet van het behandeltraject

  • Voetreflexologie is de basis van elk behandeltraject.
  • Wil je meer persoonlijke verdieping dan bestaat de mogelijkheid om counseling in combinatie met voetreflexologie te ontvangen.
  • Meditatie is als aanvullende cursus te boeken en valt niet binnen een regulier behandeltraject.
Voetreflexologie

De voet weerspiegelt het hele lichaam. Voetreflexologie kan helpen om het zelfherstellend vermogen van het lichaam te activeren.

Counseling

Extra verdieping: 
Counseling kan een heldere kijk geven op schijnbaar complexe zaken. 

Meditatie

De rust en hierdoor het overzicht die je uit meditatie kan krijgen dragen bij aan gezonder lichaam en heldere geest.

De vijf natuurgerichte principes

Energie, prikkeloverdracht, drainage, voeding en psyche. Deze vijf natuurgerichte principes zijn de basis van elke BATC paramedisch natuurgeneeskundig therapeut en leveren daarmee een effectieve en efficiënte inbreng van zorg.

Energie

Alles bestaat uit energie, zo dus ook ons lichaam. In ons lichaam lopen energiebanen (meridianen) en bevinden zich chakra’s (energiecentra met bepaalde kwaliteiten) en rond ons lichaam bevindt zich onze aura, het energieveld om ons heen, of wel onze natuurlijke uitstraling. Voedsel en ademhaling geven energie, via de meridianen wordt deze energie naar de cellen van ons lichaam geleid. De energie in en om ons lichaam is noodzakelijk om te kunnen functioneren. Indien er ergens  een blokkade in deze stroom zit heeft dit gevolgen voor de rest van je lichaam, emotioneel, mentaal, spiritueel en fysiek. In het eerste consult anamnese (intakegesprek) wordt helder in kaart gebracht waar er blokkades zijn in de energiestromen. Deze blokkades worden behandeld door middel van voetreflexologie en/of toevoegen van energie. Zonder energie kan er geen genezing plaatsvinden.

Prikkeloverdracht

In ons lichaam bevindt zich het zenuwstelsel dat zorg draagt voor het doorgeven van prikkels vanuit de hersenen en vice versa. Hier hebben we het over het in contact zijn met ons lichaam, wat het lichaam aan ons communiceert. Door het opheffen van de blokkades in de energiebanen, aan de benen, voeten en handen, met voetreflexologie, krijgen de prikkels goede geleiding waardoor er weer duidelijk contact is met het lichaam. Zonder goede geleiding stagneren vele functies.

Drainage

Fysiek wordt ons lichaam regelmatig belast met giftige stoffen. Het kost het lichaam veel energie om deze stoffen af te voeren en vertraagt de voorgaande processen. Door voetreflexologie komen er afvalstoffen vrij die vastgezeten hebben, waardoor de energie volop kan stromen. Voor het afvoeren van afvalstoffen is het drinken van water na een behandeling daarom belangrijk. Een andere mogelijkheid is middels meditatie en ademhalingsoefeningen en/of counseling (gesprekken) duidelijkheid te krijgen welke geestelijke bagage je los kan laten, wat vervolgens ruimte en helderheid verschaft.  

Voeding

Zo is het ook belangrijk wat voor voeding we tot ons nemen. Als we ongezond voedsel tot ons nemen heeft dat ook gevolgen voor het goed functioneren van het lichaam. Het lichaam slaat de ongezonde stoffen op en dat zorgt weer voor blokkades wat effect kan hebben op het geestelijke, fysieke, emotionele, spirituele niveau. Het is dus belangrijk ook hier bewust te worden van wat gezond voedsel is voor jouw lichaam en wat je lichaam verdragen kan. Dagelijks worden we ook geestelijk gevoed met goede en minder goede voeding, die een vergiftigende werking op ons lichaam kan hebben. Het helder krijgen van goede voeding voor zowel voor de geest als het lichaam kan op de volgende manieren verkregen worden: meditatie, ademhalingstechnieken, advies over voeding.

Psyche

De 4 niveaus (fysieke, emotionele, mentale, spirituele) zijn met elkaar verbonden en hebben invloed op elkaar. Hier kan je gaan kijken waar de emotionele en gedragspatronen invloed hebben op het fysieke. Door bewust te worden van de denk- en gedragspatronen kan je zien waar deze belemmerd werken. Door middel van counseling (gesprekken) kan er inzicht verkregen worden en is het mogelijk deze belemmerende patronen te veranderen/los te laten wat invloed heeft op het genezend proces.